Vegansk og vegetarisk kost er sundhedsfremmende

Der er klar enighed blandt sundhedsorganisationer, når det kommer til spørgsmålet omkring hvorledes vegetarisk kost, er forbundet med sundhedsfordele – svaret er JA.

Studier viser, at vegetarisk/vegansk kost har en gavnlig effekt på vægttab, blodtryk, blodsukker og risikoen for at udvikle hjerte-kar-sygdomme. Det er derfor gode nyheder for personer med diabetes og personer der er i risiko for at udvikle diabetes. Er man i tvivl om hvorvidt med befinder sig i risikogruppen for at udvikle diabetes, kan man tage en test her.

Det behøver ikke at være kedeligt at spise vegansk!

En stor udfordring ved at skulle omlægge hele eller dele af sine kostvaner til vegetarisk er for mange, at de føler sig begrænset når det kommer til spændende opskrifter, der er lette at gå til. Derfor har vi gennemtrawlet nettet og fundet frem til en række dygtige bloggere, der deler lækre vegetariske/veganske opskrifter som for mundvandet til at stige og er lige til at give sig i kast med!

  • Veganer.nu består af Kasper og Karina, der efter eget udsagn er vilde med mad og deler en masse lækre vegetar-opskrifter.
  • Veganskforalle.dk har fokus på vegansk mad her er der en masse inspiration at hente fra det veganske køkken. Du kan også læse inspirerende indlæg om vejen til at blive vegetar og veganer.
  • miasommer.org finder du spændende vegetaropskrifter med fokus på børnevenlige retter.

Velbekomme!

Del dette indlæg
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Scroll til toppen

Hold dig opdateret

Her vil du modtage inspiration til et bedre liv med diabetes type-2, nyeste udvikling inden for forskning og gode tips til at holde dig aktiv i hverdagen.