Bloggere

Trine Winther Møller

Mit navn er Trine og jeg er 42 år. Jeg er gift med Thomas og sammen har vi 2 døtre på 7 og 4 år.

Jeg er uddannet ergoterapeut, men har de sidste 12 år arbejdet som dagplejer.

Jeg stiftede bekendtskab med type 2-diabetes første gang, da jeg i forbindelse med min første graviditet i 2013 fik graviditets diabetes.

Efter fødslen normaliseredes mit blodsukker og alt var som det skulle være, indtil jeg i 2015 bliver gravid med mit andet barn. Endnu engang fik jeg graviditets diabetes, denne gang lidt værre, men det forsvandt også denne gang efter fødslen.

Glæden var dog kort. Kun 8 mdr efter fødslen kunne lægen konstatere, at jeg havde fået kronisk type 2-diabetes kort før min 39 års fødselsdag.

I dag får jeg metformin 2 gange dagligt samt Trajenta og jonglerer dagligt med at passe type 2-diabetes venlig kost og motion ind sammen med familie, job, børn m.m.

Min type 2-diabetes er nogenlunde velreguleret, men den fylder utroligt meget for mig mentalt. Jeg håber med denne blog at inspirere andre, med nogle af de ting jeg gør i hverdagen, og skabe fællesskabsfølelse omkring de mentale udfordringer der følger med.

Frank Stäcker

Mit navn er Frank Stäcker og jeg er 40 år. Jeg er far til en dreng og bonusfar til 2 piger. Til dagligt bor jeg med mion kæreste Helene. 

Jeg arbejder som SSA hos Olivia Danmark.

Jeg stiftede bekendtskab med type 2-diabetes første gang, da jeg i april 2020, skulle ind og have taget en blodprøve, som slet intet med diabetes havde at gøre. Ved et tilfælde kunne lægen se at min blodprøve viste at jeg havde type 2-diabetes, hvilket virkede meget fjernt fra mig, da jeg slet ikke havde oplevet nogle symptomer.

I dag får jeg 2×2 metformin piller, målet er at kunne forblive på den mængde, imens jeg også har et liv uden alt for umulige restriktioner, og et familieliv der kan fungere med børn.

Jeg har 2 ønsker med min blog.

Det vigtigste for mig, er at bruge bloggen som en kanalisering af mine følelser, tanker, og oplevelser i forbindelse med type 2-diabetes, men også at kunne sætte ord på de oplevelser jeg har i forbindelse med sygdommen.

Det andet mål er at vise andre nye type 2-diabetikere, at selv om det er svært, forvirrende, og uoverskueligt, så står man ikke alene om dette, og det kan lykkes at få en ”normal” hverdag, uden at skulle leve for ekstremt eller med for mange afsavn.

Seneste Indlæg
Scroll til toppen

Hold dig opdateret

Her vil du modtage inspiration til et bedre liv med diabetes type-2, nyeste udvikling inden for forskning og gode tips til at holde dig aktiv i hverdagen.